МАСИ

Масите може да бидат изработени во различни варијанти како на пример дрвена плотна со метални или дрвени ногари, оплеменета иверка со метални или дрвени ногари, комбинација на дрво со епоксидна смола на дрвени или метални ногари, ламинам плотна на метални или дрвени ногари. Во комбинација можат да влезат фурниран медијапан, фарбан медијапан, оплеменета иверка, инокс, стакло и многу други комбинации.

Најчесто користени типови на дрво се : даб, бука, чам, орев, багрем и цреша. Масите може да бидат изработени и од некое егзотично дрво по нарачка.